Ungdom

Børne gruppen: Mini FIF’lingerne (8-13 år)

Er du mellem 8 og 13 år? – Vi har træning med fokus på leg, læring og det sociale tirsdag hver uge.

Sommer, tirsdage kl. 17.15 – 19.00

I sommerhalvåret mødes vi i skoven hver tirsdag et kvarter før resten af klubben. Vi har fokus på det sociale og laver forskellige opvarmningslege inden vi bliver sendt ud på korte orienteringsbaner alene eller sammen med en anden afhængig af den enkeltes ønsker og niveau. Vi bruger alle skove omkring Hillerød til vores træninger, så hold øje med kalenderen for at se hvor næste træning er.

Vinter, tirsdage kl. 17.15 – 18.45

I vinterhalvåret hvor det er mørkt har vi børnetræning hver anden uge (se specifikke datoer i kalenderen på hjemmeside eller facebookside). Træningen er centreret omkring vores klubhus, Kompashuset, Ødamsvej 36, 3400 Hillerød, hvor vi dels laver korte orienteringsøvelser udendørs, men også bruger en del tid indenfor på orienteringslege, spil og hygge.
For dem der vil træne hver uge er der mulighed for at deltage i resten af klubbens træning i skoven de øvrige uger. Disse dage er der ikke specifik børnetræning, så du skal være fortrolig med natløb selv eller have en forælder med, der kan løbe med dig. Det er muligt at låne en pandelampe af klubben.

Træningens indhold og rammer

Vores opvarmningsøvelser fokuserer på det sociale samtidig med at vi får kendskab til de basale orienteringsfærdigheder. Vi laver fx små stafetter, øver at nordvende kortet samt lærer at kende de forskellige signaturer på kortet og hvordan de ser ud i terrænet. Vi løber også forskellige orienteringsbaner af varierende sværhedsgrad. Målet er at børnene har det sjovt mens de bliver fortrolige med skov og kort, så de med tiden kan løbe en begynderbane eller en let bane alene.
Med et aldersspænd på 8 til 13 år, deler vi ofte gruppen op i 8-10 årige (Orkerne) og 10-13 årige (Elverne) for at målrette instruktion og øvelser til børnenes niveau. Orkerne løber typisk begynder og let bane på stierne, mens Elverne bevæger sig videre på let bane og mellemsvær bane med indslag af at skulle løbe igennem terrænet.

Ny til børnetræning?

Hvis du er ny til børnetræning er det en god ide at du har din mor eller far med de første gange, så vi er sikker på at du føler dig tryg i skoven og kan få den hjælp du har brug for. Til opvarmningen vil vi bede mor og far om at vente ved siden af, men når vi sender jer i skoven på en orienteringsbane, kan det være fint at løbe sammen med sin mor eller far de første par gange. Trænerne aftaler med jer forældre hvad, der er brug for så I kan støtte jeres barn bedst muligt i starten.
Hvis barnet er usikkert er forældre også meget velkomne som hjælpetrænere til opvarmningsøvelser eller som ’skygge’ for børnene (voksen, der løber bagefter børnene i synsafstand og giver tryghed, når børnene bliver sendt afsted alene).
Nye forældre kan også løbe deres egen bane sammen med voksentræningen, der starter 17.30, så I kan dele oplevelserne fra skoven med jeres barn.

Medbring

Medbring tøj og løbesko som man kan bevæge sig i og som passer til vejret. Og medbring evt. skiftetøj og drikkedunk.
Vi gennemfører træningen i al slags vejr, dog ikke i tordenvejr.

Ungdom og junior (13-20 år)

Er du mellem 13 og 20 år? – Vi tilbyder dig målrettet træning mindst en gange om ugen året rundt.

Hele året, tirsdag kl. 17.30-19.00

Omdrejningspunktet for træning er klubtræningen om tirsdagen, hvor alle klubbens medlemmer deltager og …..også eliteløberne. Træningen er niveaudelt, så alle kan deltage uafhængig af niveau og alder. Trænerne tilpasser niveauet til den enkelte, så alle løbere opnår den rette balance mellem udfordring og tryghed. Hvis du ikke har løbet orienteringsløb før, kan du få en erfaren orienteringsløber med dig i skoven – se mere under NY i sporten.

Træningen begynder med en fælles instruktion til dagens træning, hvorefter der laves forskellige opvarmingsøvelser. Træningerne har ofte et fokus hvor der trænes bestemte orienteringstekniske delelementer som f.eks. forståelse at højdekurverne på kortet.

Træningen afsluttes med, at man taler med træneren om sit løb og får gode råd til hvordan du kan blive bedre.

Vi træner fra forskellige steder i skovene omkring Hillerød. Se mere info om den enkelte træning og mødested i kalenderen på hjemmesiden.

Medbring

Medbring tøj og løbesko som man kan bevæge sig i og som passer til vejret.  Og medbring evt. skiftetøj og drikkedunk

Torsdag kl. 17:30-18:30 Fællesløb

Vi mødes ved klubhuset Kompashuset på Ødamsvej 36, 3400 Hillerød, hvor vi laver fælles opvarmning og løbelege inden vi løber ud i skoven eller slotsparken. Her kan man vælge mellem en terrænrunde eller en tur på stierne. Ruden er ca. 1.5 km og man bestemmer selv farten og antallet af runder. Vi samler op efter hver runde og sikre at alle har det sjovt.

Alt slags vejr

Vi gennemfører træningen i al slags vejr, dog ikke i tordenvejr. Tag derfor gerne skiftetøj med og få et bad og en saunatur efter træning. Fra slut oktober til begyndelsen af marts løber vi med pandelamper: Som ny i sporten kan man låne pandelamper af klubben til træningerne, kom derfor gerne i god tid så du er klar når træningen begynder.
 


Ny i Sporten

Det er aldrig for sent at begynde til orienteringsløb. Vi sikre at du får en grundig introduktion til orienteringskortet og orienteringsteknik. I begyndelsen kan du få en erfaren orienteringsløber med dig i skoven. Snart vil du også kunne løbe i skoven på egen hånd på en bane, der passer til dit niveau. Efter løbet taler du med træneren om dit løb og får gode råd til hvordan du kan blive bedre.

 

Kontakt

Kontakt vores trænere hvis du er interesseret i at starte til orienteringsløb i FIF Hillerøds Orientering.
 


Orienteringsløb en familiesport  – Forældre er meget velkommen

I orienteringsløb er der ingen som behøver at stå på sidelinjen. Orienteringsløb er en sport for alle uanset alder og niveau og derfor en oplagt sport for hele familien Vi håber, at I, der er forældre til de lidt større børn, vil gøre brug af dette tilbud, fordi jeres involvering og glæde ved orientering også vil styrke jeres barns glæde og udvikling inden for sporten.
 
Som klub sikre vi,  at du får en grundig introduktion til orienteringskortet og orienteringsteknik. I begyndelsen kan du få en erfaren orienteringsløber med dig i skoven. Snart vil du også kunne løbe i skoven på egen hånd på en bane, der passer til dit niveau.
 
For alle er det at dele oplevelserne i skoven med familie, venner og klubkammerater en stor del af fornøjelsen, og det understøtter din udvikling og din tilknytning til klubben.
 

Indhold