Ungdom

Træningsgrupper

Ungdomstræningen i FIF Hillerød er delt op i tre grupper Orkergruppen (5-10 år), Elvergruppen (11-13 år) og juniorgruppen (14-20 år). Orkerne og Elverne kalder vi for MiniFIFlingerne.

Ungdomstræningerne tilbydes tirsdage året rundt. I skoleferierne holder vi også ferie fra træningen.

Har du spørgsmål til ungdomstræningen i FIF Hillerød, så er du altid velkommen til at kontakte trænerteamet.

MiniFIFlingerne (5-13 år)

 

Om træningen

For alle der er fyldt 5 år, og når du er 13 år, så planlægger vi oprykning til juniorerne, så det passer med træning, niveau og venner. I træningen er leg og læring i centrum, hvor vores træning fokuserer på det sociale samtidig med, at vi får kendskab til de basale orienteringsfærdigheder. Vi laver fx små stafetter, øver os i at vende orienteringskortet i nord, lærer at kende de forskellige signaturer på kortet og lærer hvordan signaturerne ser ud i terrænet. Vi løber også forskellige orienteringsbaner af varierende sværhedsgrad. Målet er at børnene har det sjovt, mens de bliver fortrolige med skov og kort, så de med tiden kan løbe en begynderbane eller en let bane alene. Orkerne (5-10 år) løber typisk begynder og let bane på stierne, mens Elverne (11-13 år) bevæger sig videre på let bane og mellemsvær bane med indslag af at skulle løbe igennem terrænet. 

 

Sommer, tirsdage kl. 17.15-18.45

I sommerhalvåret (fra når det bliver sommertid til efterårsferien) mødes vi i en skov tæt på Hillerød hver tirsdag kl. 17.15. Vi har fokus på det sociale og laver forskellige opvarmningslege inden vi bliver sendt ud på korte orienteringsbaner alene eller sammen med en anden afhængig af den enkeltes ønsker og niveau. Hold øje med kalenderen for at se hvor næste træning finder sted.

 

Vinter, tirsdage kl. 17.15-18.45

I vinterhalvåret, hvor det er mørkt, har vi børnetræning hver tirsdag kl. 17.15 fra vores klubhus, Kompashuset på Ødamsvej 36 i Hillerød (tæt på Hillerød Stadion), hvor vi dels laver korte orienteringsøvelser udendørs, men også bruger en del tid indenfor på orienteringslege, spil og hygge. Det er muligt at låne en pandelampe af klubben.

 

Medbring

Medbring tøj og løbesko som man kan bevæge sig i og som passer til vejret. Og medbring evt. skiftetøj og drikkedunk. Vi gennemfører træningen i al slags vejr, dog ikke i tordenvejr

Junior (14-20 år)

For aldersgruppen 14 til 20 år. Vi tilbyder dig målrettet træning mindst en gange om ugen året rundt uden for skolernes ferier.
 
Juniortræningen, der finder sted sammen med træningen for klubbens øvrige medlemmer, er niveaudelt, så alle kan deltage uafhængig af niveau og alder. Trænerne tilpasser niveauet til den enkelte, så alle løbere opnår den rette balance mellem udfordring og tryghed. Hvis du ikke har løbet orienteringsløb før, kan du få en erfaren orienteringsløber med dig i skoven (se mere nedenfor under Ny i sporten).
 
Træningen begynder med en fælles instruktion til dagens træning, hvor der fokus på orienteringsteknik fx indløb til poster, signaturer og højdekurver. Efter instruktionen er der individuel opvarmning, og herefter finder træningen sted på orienteringsbaner af forskellig sværhedsgrad individuelt eller i små grupper.
 

Træningen kan afsluttes med en debriefing af træneren om sit løb og får gode råd til hvordan du kan blive bedre.

Sommer og vinter, tirsdag kl. 17.30-19.00

Vi træner fra forskellige steder i skovene omkring Hillerød. Se mere info om den enkelte træning og mødested i kalenderen. Vi gennemfører træningen i al slags vejr, dog ikke i tordenvejr.

 

Medbring

Medbring tøj, skiftetøj og løbesko som du kan bevæge sig i og som passer til vejret. I Kompashuset kan du få et bad efter træningen. Fra slut oktober til begyndelsen af marts løber vi med pandelamper: Som ny i sporten kan man låne pandelamper af klubben til træningerne, kom derfor gerne i god tid så du er klar når træningen begynder. Husk også en drikkedunk.

Ny i sporten

Alle kan deltage i orienteringsløb. Vi sikrer, at du får en grundig introduktion til orienteringskortet og orienteringsteknik. I begyndelsen kan du få en erfaren orienteringsløber med dig i skoven. Snart vil du også kunne løbe i skoven på egen hånd på en bane, der passer til dit niveau.

 

Ny til børnetræning

Hvis du er ny til børnetræning, er det en god ide at du har din mor eller far med de første gange, så vi er sikker på at du føler dig tryg i skoven og kan få den hjælp du har brug for. Til opvarmningen vil vi bede mor og far om at vente ved siden af, men når vi sender jer i skoven på en orienteringsbane, kan det være fint at løbe sammen med sin mor eller far de første par gange. Trænerne aftaler med jer forældre hvad, der er brug for, så I kan støtte jeres barn bedst muligt i starten. Hvis du er usikker, er forældre også meget velkomne som hjælpetrænere til opvarmningsøvelser eller som ’skygge’ for børnene (en skygge er en voksen, der løber bagefter børnene i synsafstand og giver tryghed, når børnene bliver sendt afsted alene). I sommerhalvåret kan nye forældre også løbe deres egen bane sammen med voksentræningen, som starter kl. start 17.30, så I kan dele oplevelserne fra skoven med jeres barn.

 

Kontakt 

Kontakt vores trænere hvis du er interesseret i at starte til orienteringsløb i FIF Hillerøds Orientering.

Indhold