Elite

FIF har en lille men meget synlig fod-O elite.

Tilsammen har de opnået 11 medaljer til DM’erne i år, og tillader vi os at inkludere Niels Elton Jokumsen, som sikkert vil banke på til den nye unge-gruppe i forbundets elitesatsning, kan vi lægge 4 til.

Sigrid Høyer Staugaard deltog både i de Europæiske Juniormesterskaber i Ungarn og til Junior VM i Portugal. Nicoline Friberg Klysner deltog i sprint VM her i Danmark med en 5. plads i stafetten som resultatmæssigt højdepunkt, og Annika Simonsen, Cecilie Friberg Klysner og Jacob Steinthal var på plads ved Europamesterskaberne i Estland. Og alle 4 sidstnævnte plus Malte Kjær Hemmingsen har været på det danske World Cup hold i 2022.

Men klubbens mest imponerende resultater skal vi igen finde i Mountain Bike Orientering, hvor Nikoline Holm Splittorf sikrede sig 3 DM-medaljer, en Europæisk mesterskabsmedalje og 3 VM-medaljer – 1 af guld og 2 af sølv – og endte som nummer 3 på verdensranglisten.

I 2023 vil vi fortsat have Nikoline fuldt satsende på verdensklasse MTBO-plan, have Cecilie og Nicoline i DOFs landsholds elitegruppe, Annika, Malte og Jacob i landsholdets U23-gruppe og Sigrid i U20 gruppen.

Det er klubbens mål, at vi kan inspirere og støtte vores mest ambitiøse løbere, så vi fortsat kan være en betydende faktor i dansk orienterings elite.

Elitepolitik

Elitepolitikken beskriver de overordnede retningslinier, hvorunder elitearbejdet drives i klubben.
 

Målgruppe

Definitionen på en eliteløber i klubben er, at løberen stræber efter stadig forbedring og sigter sin satsning mod landsholdsaktiviteter og er i alderen mellem 15 og 35 år.

En løber, der ønsker at blive betragtet som eliteløber, fremlægger en plan for sin nationale og internationale satsning for klubbens bestyrelse inden 1. februar i aftaleåret.

Det er herefter bestyrelsens beslutning, om ansøgeren kan betragtes som eliteløber det pågældende år.

Formål

Elitearbejdet skal sikre, at klubbens bedste løbere får mulighed for at udvikle sig videre gennem at dyrke o-løb på højeste plan med de bedste trænere, og at de motiveres til at yde den ekstra indsats, som kan bringe dem op i den danske elite. Desuden skal det sikre, at løberne får mulighed for at deltage på kvalificerede hold i de største nationale og internationale konkurrencer.

Elitearbejdet skal sikre en bred gruppe af eliteløbere, der kan;

  • markere klubben sportsligt i Danmark samt internationalt
  • profilere klubben i lokalsamfundet for at lette sponsorarbejde m.m.
  • virke som inspirerende idoler for de yngre løbere

Prioritering

Idet eliten typisk får deres primære træningstilbud gennem forbundet, skal klubben yde økonomisk støtte til eliteløberne, så de får mulighed for at bruge mest mulig tid på træning.

Desuden skal klubben tilbyde personlig vejledning gennem gruppen af tidligere eliteløbere.

Kommunikation

Godkendes ansøgeren af klubbens bestyrelse som eliteløber, underskriver eliteløber og eliteudvalgsformand en kontrakt, der præciserer hvilke midler, klubben stiller til rådighed for eliteløberen, og hvilke forpligtelser, eliteløberen har overfor klubben.

Kommunikationen mellem eliteløber og klubbens bestyrelse varetages af eliteudvalget og eliteløbernes repræsentant.

Indhold