Træning og aktiviteter

Hvad går det ud på?

Orientering går ud på hurtigst muligt at finde vej med kort og kompas, til fods eller på mountainbike. 

Det er en sport for alle aldersklasser, FIF Hillerød tilbyder træning fra 5 år og op.

Man kan være med på det niveau, man ønsker. Som familie kan I alle være med aktivt på samme tid, og dele en masse fælles oplevelser. Selvom hver løber sin egen bane er start og mål altid fælles for alle.

Du kan prøve orienteringsløb hver tirsdag året rundt – kl. 17.15 eller 17.30, men på forskellige steder, se detaljer på kalenderen. 

Er du ikke medlem af klubben, så kan du være med til træningen i en måned, og herefter skal du melde dig ind i klubben for at have adgang til klubbens træningstilbud. Når du er medlem af en orienteringsklub, så får du samtidig adgang til at melde dig til orienteringskonkurrencer via O-service.

Kontakt

Ungdom og klubtræning (tirsdage kl. 17.30-19.00, for 14 år og op)
Lars Hem Simonsen, +45 21 41 05 26, lars.bakkeholm@gmail.com
Lars Konradsen, +45 40 28 45 17

Minififlinger (tirsdage kl. 17.15-19.00, for 6-13 år)
Orkergruppen
Anne Konring Larsen, +45 21 93 12 50
Jesper Kirkeby Brigsted, +45 27 61 39 95
Elvergruppen
Rune Nygaard Monrad, +45 30 77 16 56, runemonster@hotmail.com
Rikke Nygaard Monrad, +45 29 44 30 03

Hvis du er ny, så kontakt træneren i din gruppe inden du kommer til træning, så vi er klar til at tage imod dig6

Udstyr

Fra starten kræver orienteringsløb ikke andet udstyr end en let påklædning og et par løbesko, der godt må blive våde. Efterhånden som du begynder at gå mere op i det, vil det være godt med noget mere specielt udstyr.

Kompas
Når du begynder at løbe sværere baner ind igennem terrænet er et kompas umuligt at undvære.  Tommelfinger-kompas og plade-kompas er de almindeligste. Spørg nogen, hvad de foretrækker og hvorfor.

Orienteringssko
Orienteringssko har et kraftigere mønster under sålen og giver derfor et bedre greb i alt muligt terræn. Skoene er typisk også lavere og er mere solide over for grene m.v. end almindelige løbesko, så de holder længere.

Tøj
Almindelige træningsdragter bliver nemt for tunge, især hvis de bliver lidt våde. Derfor bruger de fleste en speciel orienteringsdragt – bluse og bukser, eventuelt kun bukser kombineret med en almindelig T-shirt. Klubben sælger løbetøj i klubbens farver, det er dog absolut ingen betingelse, at du har dette.Klubtøj til ungdomsløberne lånes af klubben.

Før du køber nogen af delene, så spørg i klubben hvad andre foretrækker og hvorfor. 

Indhold